Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

"Biet trădător de ţară şi de neam,
Ascultă ce mi-i dat să-ţi prohodesc,
Vom fi din nou, aşa precum eram
Se va-mplini destinul Românesc."

Adrian Păunescu

Bookmark and Share

miercuri, 9 iunie 2010

Portocala mecanică


Vra să zică, urmează votarea moţiunii de cenzură. Mărturisesc că nu mi se pare cusută cu aţă albă, poate - deci totuşi sunt adeptul lui "poate" - partidele astea din opoziţie care nu mai pot sa facă nimic - inclusiv să fure - de PDL-işti - încearcă marea cu degetul.


Mă miră totuşi intitularea perversă a PDL-ului - democrat. Democrat - din câtă greacă ştiu eu - vine de la "demokratia" - adică voinţa poporului. Ei, sau nu mai ştiu eu care e poporul Român sau există undeva un popor Român care vrea cu tot dinadinsul să-i fie tăiate pensiile, salariile, alocaţiile, să fie mărite taxele şamd.
Dar astea-s chichiţe.


Ponta se gândeşte că, dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă, se va adresa Curţii Constituţionale. Oh. Aceleiaşi Curţi Constituţionale care a declarat ANI neconstituţională. Aceleiaşi Curţi Constituţionale în a cărei componenţă intră patru judecători cercetaţi pentru incompatibilitate pentru că deţin acţiuni la societăţi comerciale.
Nu poţi să nu te uiţi cu o oarecare admiraţie la Băsescu. Pe de o parte joacă România pe degete cu o dezinvoltură demnă de invidiat, pe de altă parte iese plin de seriozitate în faţa "prostimii" vorbind serios, plin de morgă precum un adevărat preşedinte, în termeni aproape academici. Sunt convins că oamenii de la ţară se uită plini de pioşenie la televizor şi se gândesc "Doamneeeee, ce bine că avem un preşedinte căruia îi pasă".

Bineînţeles că îi pasă. Păi, e logic.
Până acum şi-a pus la punct reţeaua. Peste tot, câte-un mic omuleţ portocaliu care a fost dresat să facă sluj. Nu contează ce ştie să facă, nu contează ce pregătire are. Important e să fie într-un loc în care să aibă decizie de semnătură, acest mic omuleţ portocaliu. Poate să fie oricine. Director, director adjunct, ministru,spune-i cum vrei. E portocaliu, are drept de semnătură.
România a luat 19,95 miliarde de euro împrumut de la FMI - MILIARDE!
Banii au intrat, au fost distribuiţi în reţeaua portocalie şi după 19,95 de miliarde care s-au evaporat, România e în rahat imens. Corect. De ce? Pentru că banii nu s-au dus unde ar fi putut să meargă, unde ar fi putut să însemne ceva. Banii s-au dus pe construcţii fictive de autostrăzi, săli de sport, pe schimbări de borduri, pe maşini, mai precis, ca să nu folosesc cuvântul FURT - banii au fost cheltuiţi în loc să fie investiţi.
Sigur că e evaziune fiscală în România. Mare şmecherie, se mai miră cutare sau cutare că e. Păi altfel cum să traieşti?
De ce nu vrea Băsescu să se dea la o parte? Reţeaua lui e a dracului de bine pusă la punct. De ce s-ar da la o parte? Abureşte Românii cu tăierea pensiilor şi a salariilor, mai vine şi Busek care îl susţine pe Boc cum că tăierea asta e un medicament amar da' bun, are în mânuţe Curtea Constituţională şi...mai urmează un împrumut. De 5,2 miliarde de Euro. Care va dispărea şi ăsta în tot soiul de proiecte care mai de care mai obscure, în alţi câţiva kilometri de autostrăzi, poate în nişte şcoli politice speciale pentru membrii PDL.
Ei da, abia apoi Băsescu va pleca. Pentru că nimeni nu va mai da nimic României. Nu mai are de ce. Nu mai are pe ce. Am vândut şi vindem tot ce e de vândut, începând cu Flota şi terminând cu medicii. Mai rămâne sufletul de vânzare, dar la cât de încrâncenat îl avem, mi-e teamă că nici dracu' nu-l vrea.