Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

"Biet trădător de ţară şi de neam,
Ascultă ce mi-i dat să-ţi prohodesc,
Vom fi din nou, aşa precum eram
Se va-mplini destinul Românesc."

Adrian Păunescu

Bookmark and Share

vineri, 7 mai 2010

Lacrimile de crocodil

Băsescu nu încetează să mă minuneze. După ce haosul a ajuns la stadiul în care a ajuns, după ce ţara e pe marginea prăpastiei pentru că - serios! - s-a furat aproape tot ce s-a putut fura, stimabilul preşedinte vine şi face apel la DECENŢA sindicatelor. Poftim?


Stai să îmi revin.

Poftim? Şi spun aşa pentru că mai am un gram de decenţă ascuns prin mine.

Adică preşedintele din 2004 s-a gândit să ceară decenţă în România după 6 ani? Sindicatelor?

Păi de ce nu s-a cerut decenţă în toţi anii aceştia celor care şi-au permis să fure banii bugetarilor, împrumuturile FMI, celor care au aruncat banii pe maşini super-scumpe, pe ceasuri cu cuc, etcetcetc? Unde a fost preşedintele toţi anii aceştia? Pur şi simplu, vine aşa, o zi, în care se trezeşte şi, precum Regina, ţipă: "Să li se taie capetele"!

Mi-e teamă totuşi că Românii sunt prea blazaţi ca să mai spună ceva. Salariile bugetarilor, scăzute cu 25%? Păi nu o să-l doară prea mult pe cel care are în acest moment, să spunem, 3000 de Euro. Rămâne cu 2250 euro...ca să vezi, va muri de foame? Nu. Bănuiesc că, dimpotrivă, îşi va acorda nişte sporuri rapide de "compensare", peste un an au să fie descoperite, peste doi ani uitate...şi uite-aşa.

În schimb, cei care au lucrat pe salarii de rahat au să fie într-adevăr loviţi. Pe lângă ei pensionarii şi şomerii. Faină tactică. Loveşte în exact cei care nu au vreo putere să dea înapoi. Mişcarea FMI+Guvern mă duce cu gândul la şmecherul care a coborât din maşină supărat că a pierdut la poker şi a omorât din bătaie un bătrân care a avut tupeul să treacă prea încet pe zebră. A luat cineva atitudine atunci? Nu.
Probabil la greci s-a furat mai mult decât la noi. În faţa cerinţelor FMI, cel puţin grecii au ieşit în stradă. Au protestat, au aruncat Molotoave. Au spus ceva lumii. Băsescu are tupeul să ceară decenţă când nu este în stare să o ofere. Boc bate cu pumnul în masă. Îi dai un deget, îţi ia toată mâna. Dacă Românii nu vor protesta în faţa umilirii la care sunt în continuare supuşi, urmează o altă reducere a salariilor. Ţi-e clar că 25% n-au să ajungă să acopere furturile. Nici 100% n-au să ajungă. Poate dacă se naţionalizează firmele private, ca să se poată tăia salariile şi acolo şi eventual, dacă tot se ajunge acolo, să se naţionalizeze şi casele, apartamentele, ca să poată plăti toată lumea chirie, impozite şi etc.

Sună cunoscut?