Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

"Biet trădător de ţară şi de neam,
Ascultă ce mi-i dat să-ţi prohodesc,
Vom fi din nou, aşa precum eram
Se va-mplini destinul Românesc."

Adrian Păunescu

Bookmark and Share

marți, 27 aprilie 2010

Intrebările zilei

Intrebările zilei:

SETUL 1

Despre cine este vorba în propoziţie? Vreo asemănare cu ce se întamplă azi în România?
(scuze pentru greşelile de exprimare, sunt cele originale ale comitetului de judecată)
Dacă Ceauşescu a fost judecat şi condamnat la moarte pentru aceste lucruri, de ce nu se întâmplă acelaşi lucru azi?

"Zilele de sărbătoare erau adevărate festinuri, în care acest inculpat şi această inculpată îşi aduceau în jurul lor camarila şi cu cele mai luxoase toalete care nu existau nici la regii care au existat si există azi in lume nu era atâta fast, iar poporului îi dădea 200 gr de salam pe zi, pe buletin. "


"Cunoaştem situaţia cu toţii, lipsa de medicamente, care din ordinul dumitale inculpat a făcut ca să moară oameni, să moară copii, in spitale fără medicamente, fără hrană, fără căldură, fără lumină, nu te-ai gandit la acest lucru? "


"De ce, inculpat, ai luat măsura aceasta ca să umileşti poporul, să-l terfeleşti, să-l aduci in halul de umilinţă în care l-ai adus, de ce ai exportat produsele astea pe care le munceau ţăranii? Şi veneau ţăranii de la Caracal, din toata ţara, la Bucureşti să cumpere pâine, pe ger, pe frig, cei care produceau pâinea, cei care te duceai dumneata si le dădeai indicaţii. De ce ai înfometat poporul, de ce ai făcut aceasta, de ce ai înfometat acest popor?"

"Dumneata foloseai o expresie foarte des, "avem programe minunate", probabil că de programul ăsta era vorba, una să scrii pe hârtie si una să se facă în realitate? Aşa ai vorbit şi despre sistematizarea localităţilor, care de fapt a însemnat distrugerea ţărănimii române, a plaiului nostru strămoşesc. Te-ai gândit vreodată la asta? Ca cetăţean?"

"Ultima intrebare inculpat, vorbeai de egalitate si că toţi suntem egali, că fiecare trebuie sa primească după munca lui. Am văzut la televizor vila fiicei dumitale, avea un cântar de aur pe care îşi cântărea carnea adusă din străinătate. Carnea asta de aici, a noastră, nu era bună."

SETUL 2

Acesta este juramântul unui preşedinte Român. Cât din acest jurământ a fost respectat şi de ce un preşedinte nu are responsabilitate juridică?

Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!