Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

"Biet trădător de ţară şi de neam,
Ascultă ce mi-i dat să-ţi prohodesc,
Vom fi din nou, aşa precum eram
Se va-mplini destinul Românesc."

Adrian Păunescu

Bookmark and Share

marți, 2 martie 2010

Cutremur in Romania! (un scenariu)

Ora XX.XX - Presedintele Traian Basescu apare la OTV, adresandu-se natiunii. Nu pe ProTv, pentru ca pe ProTv nu are loc de stirile de duzina. nici la Antena 1, pentru ca Antena e post serios care nu poate emite vreo stire decat conform desfasuratorului. Si ACUM e emisiunea speciala de Manele.

Presedintele face apel la populatie "Pastrati-va calmul".

Se intocmeste o lista de urgenta cu zonele sinistrate. Senatul se intruneste in sedinta de urgenta pentru a stabili daca vreuna din rudele senatorilor se afla in zonele epicentrului. Se emite o ordonanta de urgenta prin care persoanele din zonele afectate sa primeasca imediat un ajutor financiar de $10000 per persoana de la buget in cazul in care indeplinesc urmatoarele conditii

1. Trebuie sa faca o cerere in prealabil
2. Cererea trebuie sa ajunga la Comisia stabilita ad-hoc in nu mai mult de 3 zile
3. Formularele se pot ridica de la Sediul Comisiei, aflat in Bucuresti
4. Se va elibera totodata si un certificat de "Supravietuitor" care va da dreptul purtatorului la o indemnizatie lunara suplimentara ce va fi stabilita de catre Senat.

Tarile vecine incep sa trimita ajutoare. Turcii trimit un echipaj complet de dansatoare romance din buric, pentru a ridica moralul echipelor speciale. Ungurii trimit bucatarii mobile. Rusii vin imediat cu diplomati ca sa vada daca Romania nu are nevoie sa adaposteasca ceva din patrimoniul national in bancile extra-securizate ale Moscovei.

Are loc o intrevedere fulger intre Presedintele Basescu si Prim-Ministrul Putin. Se stabilesc culoarele de trecere ale Armatei Rusesti catre Bucuresti, Sibiu si alte orase Romanesti in care se afla muzee adapostind Patrimoniul National. Pentru a le pazi.

Pro TV emite la fiecare 5 minute cate o stire in care se arata stadiul daramaturilor, cati morti, cati raniti, interviuri cu cei aflati sub ruine, reportaje de la fata locului prin satelit.

Antena 1 ii invita in emisiune pe Paullica si pe Fernando de la Caransebes - acestia le canta de inima amara Romanilor, indemnandu-i sa aiba incredere in ziua de maine.

Regina Angliei o roaga pe Madonna sa faca o calatorie-fulger in Romania pentru a vedea daca toti tiganii sunt in regula. Odata ajunsa, ii ajuta pe acestia sa completeze formularele pentru ajutoare financiare. In engleza, direct pentru Consiliul European.

Romanii saraci care nu au pierdut decat o casa si eventual gospodaria vor primi o diploma din partea guvernului precum si dreptul de a aplica pentru marirea pensiei cu 100 de lei.

Obama e de parere ca toti imigrantii ilegali din Romania ar trebui sa plece acasa pentru a ajuta.

Printre cererile ajunse la senat se rataceste cea a Floricai Luschiopu.
Presedintele comisiei o analizeaza cu atentie dupa care o trimite inapoi pentru ca nu e completata cu pix negru, cum se cere in instructiuni, si pentru ca are greseli de ortografie. Florica Luschiopu n-o mai primeste vreodata pentru ca nu mai are curte, casa, cutie postala.

Dansatoarele din buric ajung in Capitala unde sunt gazduite cateva ore pentru o sedinta fulger cu membrele Senatului. A doua zi urca in Porsche-urile acestora si sunt trimise in zona sinistrata. Porsche-urile le lasa totusi la 10 kilometri de epicentru pentru ca drumurile sunt proaste. De acolo, dansatoarele sunt preluate de carutele care mai sunt intregi.

Popotele unguresti sosesc si ele. Afise mari cu sageti fosforescente ii atrag pe sinistratii romani catre mancarea calda. Afise mari care spun:
"Nem beszélek románul"Madonna opreste Caravana "Sticky and Sweet" in satul Buzesti si se intalneste la nivelul inalt 3 al unui palat cu vrajitoarea Irina, careia i-a adus niste lumanari aromate. Se convinge ca minoritatea tiganeasca o duce bine si multumeste oficial Guvernului Roman, care i-a ascultat doleantele.

Presedintele Basescu face un nou apel sinistratilor prin care cere multa rabdare. Sfatuieste populatia sa nu fure din magazinele ale caror vitrine s-au spart. Pentru o buna ordine minoritatea tiganeasca e insarcinata cu inventarierea acestora, precum si cu deschiderea in regim de urgenta a unor centre de distribuire, centre de colectare a metalului, centre de localizat ranitii, centre de ghicire a viitorului.


In sfarsit Uniunea Europeana e fericita. Treburile merg cum nu se poate mai bine. O comisie europeana soseste la Bucuresti cu ajutoare si cu promisiunea unui imprumut de enspe miliarde de euro in vederea reconstruirii Romaniei din ruine. Companii noi de constructii sunt infiintate ca prin farmec - fiecare senator isi aduce aportul la ridicarea unei Noi Romanii.

Badea Ion scuipa amarnic in palme si impinge roaba plina. Tractorul nu-l poate folosi ca nu si-a platit taxa auto.

Doamne fereste.