Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

"Biet trădător de ţară şi de neam,
Ascultă ce mi-i dat să-ţi prohodesc,
Vom fi din nou, aşa precum eram
Se va-mplini destinul Românesc."

Adrian Păunescu

Bookmark and Share

marți, 16 iunie 2009

Noua Tiganiada

Romania se transforma intr-o satra cu coviltir gaurit. Cum as putea sa cred ca o natie atat de desteapta - a Romanilor - a ales ca reprezentanti pentru Consiliul Europei o adunatura de nevertebrati si analfabeti?

Suntem reprezentati in Europa de Becali. De Elena Basescu. Vuieste mapamondul de stupiditatea si aroganta alesilor. Dintr-o tara cu privirile atintite spre cer am devenit o tara blazata, inglodata in datorii, plina de necinstea si incompetenta celor de pe capra carutei. Nici macar nu mai stim incotro mergem.

Romania nu mai are lideri. Romanul si-a bagat ambele maini adanc in buzunare si deocamdata fluiera a paguba, privind jgheabul din care se scurge apa. "Ploua? Nu ploua?" Romanul nu mai are incredere. Dezorientat, se plimba pe jos, langa satra care dantuieste in acorduri de manele spre fotoliile Europei.
Tiganii care nu s-au exportat au pus mana pe fraiele carutei. Da, stiu, sunt politic incorect. Dar sunt politic corect cu mine insumi. Un tigan e-un tigan. Faptul ca ii schimbi numele nu inseamna ca ai schimbat natia. Daca cineva vrea sa faca o treaba, sa inceapa sa schimbe denumirea de "tigan" in toata literatura Romana. Sa-nceapa cu Budai-Deleanu, cu Phoenix, cu "Satra" lui Zaharia Stancu, Macedonski.Cum altfel sa imi explic "alesii" care abia vorbesc Romaneste - nu mai zic de limbi straine care ar trebui sa fie sine-qua-non pentru un post intr-un consiliu international de orice fel.

In 1999 munceam in serele spaniolilor. Urcam intr-un camion , dimineata la ora 6, catre casa de plastic. Imi amintesc cum, zarind in departare, la peste un kilometru, masina alb-verde a "Guardia Civil", soferul - cetatean spaniol, , gradinar, om de afaceri, cum vrei sa ii spui - a ingalbenit brusc. A oprit camionul, a uitat sa rasufle si a ramas nemiscat pana cand baietii rai au disparut. Spaniolul se teme de autoritatea din tara sa.

Guardia Civil are drept motto "Todo por la patria". Un astfel de motto ar aduce in Romania mii de urlete impotriva celor ce, sa presupunem, l-ar adopta. "Nationalism!" ar striga unii. "Rasism!" altii. Ce e atat de rau in a-ti iubi tara? Ce e atat de rau in a fi patriot? Democratia asta Romaneasca umbla cu pantalonii rupti in fund si e fudula. E democratie atat timp cat sunt servite interesele. Mizerabilii care jupoaie tara nu mai au nici macar rusinea sa se ascunda. O fac pe fata, afisand ghiulurile si rotind amenintator pumnul catre Romani. "Io's asta! Is tare!". Pot sa-i spun altfel decat tiganie? S-ar potrivi mai bine "rromie"? Iertaciune, coane Valah, dar NU.

Acum un an, Willem de Pauw, un procuror belgian, consultant pe teme de coruptie in Consiliul European, spunea : "In loc de progres in lupta impotriva coruptiei la nivel inalt, Romania regreseaza pe toate fronturile. Daca eforturile Romaniei se evapora in acest ritm, in aproximativ 6 luni Romania va ajunge inapoi in 2003"

Romania nu mai are lideri. Romanul nu mai stie si nu mai vrea sa voteze. Lasa sa voteze autobuzele saltarete de tuciurii. Rezultatul..se vede. Nu stiu care ar fi solutia. Poate e momentul in care Romaniei ar trebui sa i se rupa de toata Europa si sa isi vada de treburile ei. Ne-am milogit atat de mult Europei ca pana la urma ne-a aruncat banutul coclit in palarie. Suntem buni in Europa atat cat Europa are ce sa cumpere de la noi pe bani marunti. Care nici macar nu merg in buzunarele Romanului. Poate Romania ar trebui sa isi inchida granitele, sa lase sobolanii sa fuga. Sa-i scuture bine pe cei ramasi. Politica de izolationism pentru 10 ani. Ia-l pe omul de langa tine, cel pe care il stii cinstit de ani de zile, da-i salariu sa nu stie cati bani are. Apara-l si pune-l sa curete tot gunoiul. Ce folos ca sunt organizate alegeri in care nu e ales nimeni? Vrei sa imi spui ca Elena Basescu sau Gigi Becali reprezinta Romania? M-as cutremura sa fie asa.